Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

torstai 18. lokakuuta 2012

Keittiön kaappien maalaus

Ja jälleen se iski... maalaushimo. Uhriksi joutuivat jälleen kerran keittiönkaapit. Noin 4 vuotta sitten käytin yhden kesälomaviikon kaapinovien maalaukseen, silloin valkoisesta tehtiin vaaleansinistä. Sininen kausi on nyt totaalisesti ohi ja kaikki siniset jutut on karsittu meiltä pois, viimeisenä poistetaan siis siniset kaapinovet.

Tarkoituksena on tehdä keittiöremontti, kunhan nyt saataisiin ensin kylppäriremontti tehtyä... Siihen asti voin kikkailla näillä omilla maalauksillani mieleni mukaan. Ilmeisesti olen pyörinyt niin paljon Prisman remonttiosastolla, että osaston myyjät ovat alkaneet moikkaamaan ihan muuallakin nähtäessä. Ovat varmaan ihan kauhuissaan kun ilmestyn kyselemään, aika usein vielä sunnuntaina iltapäivällä.



 







Pohjamaalaukseen käytin Helmi pohjamaalia. Koska minulla ei ollut muistikuvaa, mitä maalia (vesi- vai liuotinohenteista) olin käyttänyt neljä vuotta sitten, myyjän mukaan piti valita vesiohenteinen maali.

Pohjamaalin levittämiseen käytin vaahtomuovitelaa. Pohjamaalia maalasin kaksi kerrosta.

Pienellä kauhulla odotin pintamaalin levitystä, kun tuntui että pohjamaalia levittäessä telan reunan jälki jäi aina pintaan näkyviin. Pintamaaliksi kun oli tulossa kiiltävä Helmi kalustemaali ja kiiltäväpintainen maali on aina haastavampi maalata.






Helmi Kalustemaalia en sävyttänyt lainkaan, halusin nimenomaan puhdasta valkoista. Pintamaalin levittämiseen ostin reunajälkien kammossa mohairtelan. Varmuuden vuoksi ostin myös keinokuitupensselin, mutta sitä en sitten tarvinnut lainkaan, pienellä mohairtelalla pääsi myös pieniin kolohin.


Lopputulokseen olin todella tyytyväinen, maalausjälki oli tasaista. Turhaan pelkäsin mitään rantuja, pintamaalia sai työstää ihan rauhassa. Pintamaalia maalasin myös kaksi kerrosta.














Sekä pohjamaalia että kalustemaalia jäi jäljelle, meinaisin kokeilla niitä ihan varovaisesti olohuoneen pöydän pohjaan, jos uskaltaisin ottaa pöydän seuraavaksi kohteeksi. Pöydän maalauksen on vain onnistuttava aivan täydellisesti tai armas mieheni repii niin sanotusti pelihousunsa. Olen jankuttanut jo pitkään, että voisiko pöydän maalata, mutta vastaus on ollut ehdoton ei. Nyt olen hiukan lientymistä havainnut ja jos se pohja näyttäisi hyvältä, voisin saada luvan...




Kaikenlaiset kommentit ja kysymykset ilahduttavat kirjoittajaa! 

5 kommenttia:

  1. Hyvàltà nàyttàà tuo tulos. Olen miettinyt samaa, keittiònkaapit - ovet pitàisi kyllà maalata.
    kokemuksesi pohjalta osaatko sanoa-
    kaapinovet ovat punaiset, ja aika tummat. peittyykò ne ikinà vaaleaksi-beige, kerma-voi vàrisellà maalilla? varminta kai olisi - eikà voi vàlttàà-pohjamaali (x2 ?!) ja sitten helmi vielà x 2 kertaa. huh, tuntuu ettei homma sitten lopu ollenkaan. ja Jos irroitan ovet ja maalaan pukkien pààllà voi tulos olla siistimpi Mutta ovien kuivuminen-kààntàminen vie tupla-ajan, eikò totta?
    jos neuvoja lòytyy, kiitos kovasti ja hei

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi! Uskoisin, että pari kerrosta pohjamaalia ja 2-3 kerrosta Helmi kalustemaalia riittää. Kannattaa varmaan kysellä maalikaupasta ensin.
    Silloin kun maalasin ovet vaaleansiniseksi ajatuksena oli irrottaa ovet ja maalata tasolla, mutta kun sitä ylimääräistä tilaa ei ole, mihin niitä saisi leviteltyä kuivumaan. Joten päädyin maalaamaan paikkoillaan ja mielestäni ihan hyvää jälkeä tuli. Malaa erissä, ensin vaikka yläovet valmiiksi asti ja sitten jatkat, vaikka tauon jälkeen alaoviin. Maalaaminen on ihan kivaa! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. hei, oletko sä jotenki käsitellyt tuota puupinnotetta... aivan kamalat ovet niinku täälläkin ja nyt mietinnässä et pitääkö noita hioo ja pohjamaalata ennen ku vetää koko oven??

    VastaaPoista
  4. Hei, hioin ovia kevyesti. Hiominen vaan ei ole minun lempipuuhaani, niin en todellakaan mitenkään kunnolla, ihan käsityönä paperilla. Eli ensin puhdistus esim. maalipesulla, kevyt hiominen, hiomapölyn pyyhkiminen, pohjamaalit ja lopuksi kalustemaalit. Ilmeisesti pohjamaalien välissä pitäisi taas hioa, mutta minä en hionut.

    VastaaPoista
  5. Suuren eron sai aikaan tuolla maalauksella. Minäkin tahtoisin, että meille tehtäsiiin kalustemaalaus kaapinoville. On myös tuota ruskeaa ja valkoista yhdistelmää, ja tahtoisin siitä hieman pelkistetymmän. Mukava nähdä, että se onnistuu noinkin hyvin. https://www.kerapuu.fi/puusepan-palvelut/kalusteovien-maalaus

    VastaaPoista