Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!
sunnuntai 4. elokuuta 2013
Tomaatti-vuohenjuustokeitto
Teen usein tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja valmistus vaihtelee aina hiukan. Tällä kertaa onnistui niin hyvin, että on pakko jakaa tämä ohje eteenpäin. Tomaatti-vuohenjuustokeitto maistuu usein myös sellaisille, jotka muuten eivät oikein vuohenjuustosta välitä eli kannattaa kokeilla!
noin 1 kg tomaatteja (mielellään kypsiä)
2-3 dl vettä
kanaliemikuutio
tomaattimurskatölkki
100 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
Provancen yrttisekoitusta (esim. basilika pelkästään riittää varmasti mainiosti)
mustapippuria rouheena
Keitellään hiljalleen noin 20 minuuttia, jonka jälkeen surautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisätään vuohenjuustoa noin 100g. Vuohenjuusto saisi mielellään olla "kuoretonta". Itse käytän usein 2 x 6 palan ranskalaista vuohenjuustopakkausta (President, 12 Petits Chèvres Doux) ja tästä puolet. Vuohenjuuston annetaan sulaa keittoon. Lisätään aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Maistellaan ja lisätään yrttimaustetta ja pippuria maun mukaan. Tarvittaessa myös ehkä hivenen suolaa.
Nautitaan hyvän tuoreen leivän kera. Bon Appetit!
Kommentit ovat erittäin tervetulleita!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti