Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

TV-tason valkaisu

Olin jo pitkään tuijotellut meidän tv-tasoamme sillä silmällä, että jotain tarvitsisi tehdä. Joko pistää myynti-ilmoitus menemään tai sitten yrittää ehostaa sitä jotenkin. Olen katsellut huonekalukaupoista  tv-tasoja, mutta sitä oikeaa ei ole oikein löytynyt. Olen tykännyt kovasti tästä nykyisen tason mallista ja koosta, joten en haluaisi siitä vielä luopua.

Keittiönkaappien maalauksen yhteydessä totesin, että vihdoin olen saanut mieheni hyväksymään ajatuksen olohuoneen pöydän maalaamisesta, tv-tason suhteen lupaa ei ole vielä irronnut... Yhdestä sisustusblogista (http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/artikkeli?id=507addddc98c7eda7b000034) löysin ratkaisun; kontaktimuovi. Sillä päällystäisin tason! Ei muuta kuin jälleen Prisman remonttiosastolle hankkimaan d-c-fix muovia.Sieltä löytyi valkoista puukuvioista muovia, nappasin sitä kolme rullaa eli Prisman koko varaston.

Rakkaan aviomieheni sain suostumaan projektiin, kun kerroin, että muovin voi poistaa ja taso on sen jälkeen entisellään.





Yllättävän helppoa päällystäminen oli, muovi oli helppoa käsitellä, takana oleva ruudukko helpotti leikkaamista ja jos kuplia tuli tai muuten meni vinoon, muovin sai helposti pois ja sitten vain uusi yritys. Suurin yhtenäinen pala oli kansi, jonka nostin pois tason päältä ja tein liimauksen pöydän päällä. Kannen kanssa meni aikaa, varsinkin kun reunassa on uritusta ja yritin huolella saada muovin tarttumaan uriin. Mutta pahemmilta kuplilta selvisin.










Käyttämäni muovi oli eläväpintaista, puunsyyt näkyvissä. Tämän muovin nimi oli white wood. Muita valkoisia löytyi, mm. valkoinen matta ja valkoinen kiiltävä. Minulla on yksi valkoinen kiiltävä varastossa kylppärin tason uudistamista varten.




Seuraavaksi sitten ryhdyn maalaamaan olohuoneen pöytää...ja tyttären mielestä myös meidän ruokapöydän tuolit huutavat maalia pintaansa. 




Kaikenlaiset kommentit ja kysymykset ilahduttavat kirjoittajaa! 

2 kommenttia:

  1. Tuo tuunaus onnistui ihan mielettömän hyvin. :) Kuvia katsoessa ei tulisi mieleenkään, että taso olisi joskus ollut toisen värinen. Näyttää ihan aidolta valkoiseksi petsatulta puulta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosi tyytyväinen olen tason tuunaukseen. Saman sarjan pöytää maalaan parhaillaan, siihenkin olisi tehnyt mieli käyttää muovia, mutta en sitten saanut tilattua leveämpää muovia.

      Poista