Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Halloween

Tyttäreni päätti pitää Halloween-kutsut. Minut ja mieheni karkoitettiin teatteriin ja vannotettiin, ettemme olisi kotona ennen kello yhtätoista.

Itse innostuin jeesaamaan järjestelyissä ja väkersin kurpitsalyhdyn toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Ensin laitoin liian ison kynttilän kurpitsaan ja meinasi hattu palaa kokonaan. Lämpökynttilä toimi paremmin.




Radio Novasta kuulin tänään tarinan, mistä kurpitsalyhty on saanut alkunsa.


Kurpitsalyhdystä on aikojen saatossa muodostunut tärkein halloweenin tunnus. Irvistävä kurpitsa tunnetaan myös nimellä Jack O’Lantern. Irlantilaisen tarinan mukaan lyhty on saanut nimensä Jack-nimiseltä juopolta. Hän kiristi pirulta lupauksen, ettei hänen sielunsa joutuisi helvettiin. Jackia ei kuitenkaan hyväksytty taivaaseekaan. Piru heitti Jackille helvetistä hiilen, jonka mies säilöi lyhdyksi evääksi ottamansa nauriin sisään. Siitä lähtien Jackin sielu on etsinyt itselleen sopivaa lepopaikkaa pienen lyhdyn valossa. Yhdysvalloissa nauris on vaihtunut kurpitsaan.


Tarjolla oli vihreää boolia, joka koostui päärynä Mehukatista ja Spritista. Jääpalana oli vihreä käsi, joka ei vielä tässä vaiheessa päässyt booliin, vaan oli pakastimessa jäätymässä.



Lisäksi tarjolla oli noidan sormia. Noidan sormet olivat muotoiltu pienen mikrosulatuksen jälkeen Omar-karkeista. Kynnet olivat muotoiltu viinirypäleistä.



Kakkuna oli jäätelökakku, Halloween pommi.

2 1/2 litraa vaniljajäätelöä
1 pussi Fanipaloja rouhittuna
Lakritsikastiketta ja nompparelleja

Muovikulho vuorataan 2/3 osalla jäätelöstä, keskelle Fanipala-rouhe ja loput jäätelöt päälle. Vähän ennen tarjoilua koristellaan lakritsikastikkeella ja lakritsinompparelleilla.







Ennen vieraiden saapumista koristelut...





Pöydän kattaminen...











Ja sitten vanhemmat voivat poistua ja bileet alkaa.

Hyvää Halloween-iltaa!


Kaikenlaiset kommentit ja kysymykset ilahduttavat kirjoittajaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti