Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

lauantai 8. joulukuuta 2012

Ruokapöydän tuolien maalaus

Ruokapöydän tuolit muuttivat väriään pyökinvärisestä, yllätys, yllätys ... valkoisiksi. Tuolit päädyin itse maalaamaan, pöydän maalaus ulkoistettiin.

Tuolit ovat Ikean tuolit ja jo lähes 10 vuotta vanhat. Istuinosan kangas oli sininen, onneksi irrotettava.





Ensimmäinen askel tuolien muutoksessa oli, kun sisareni näppärä anoppi ompeli Viipurista ostamastaan pellavasta uudet kankaat tuoleihin.

Minä sitten maalasin tuolit, kaksi kerrosta Helmi Pohjamaalia ja kolme (!) kerrosta Helmi kalustemaalia.









Kuvia pöydästä ja koko ryhmästä laitan tässä lähipäivinä. Tosi tyytyväinen olen lopputulokseen.



Kysymykset ja kommentit ovat erittäin tervetulleita, sana on vapaa!

2 kommenttia:

  1. Googlasin ruokapöydän maalausta ja eksyin blogiisi. En tiedä riittääkö aikani ja taitoni ruokapöytämme maalaamiseen tammenvärisestä valkoiseksi, joten minua kiinnostaisi tietää, että mitä pöydän maalauttaminen maksoi ja ketä tällaisia maalauksia suorittaa? Projektisi näyttävät oikein onnistuneilta :).

    VastaaPoista
  2. Meillä maalaus maksoi muistaakseni pari sataa euroa, kestänyt on kulutusta ja pyyhkimistä hyvin. Meillä maalauksen suoritti tutun tuttu jonkinlaisessa työttömien työpajassa. Eihän itse maalaus varmaankaan ollut isoin homma, hiomista oli ollut paljon (jotta saa sen tasaiseksi), kun meidän ihana koiramme yksinollessaan kiipeää pöydälle ja saa aikaiseksi kynnenjälkiä.
    Kyselisin juurikin vastaavanlaisista paikoista tai sitten esim. automaalaamoista. Jos satuit katsomaan Marko Paanansen sisustusohjelman ensimmäisen osan, siinä "suositeltiin" automaalaamoita huonekalujen maalaamisessa, tuleepanhan ainakin korkeakiiltoista, jos sellaista haluaa.

    VastaaPoista