Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kurpitsakeitto - lämpöä syksyyn

Olen testaillut useita kurpitsakeittoreseptejä ja paras on tässä. Chili ja inkivääri sopivat loistavasti makeahkon muskikurpitsan makuun. Makujen terästämiseksi kurpitsan, chilin ja inkiväärin paahtaminen ennen keiton valmistamista on tarpeen.

1 noin kilon painoinen myskikurpitsa
1 pieni punainen chili
pala inkivääriä (noin peukalon päänkokoinen)
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
pieni ripsaus muskottia
suolaa

Lohko kurpitsa, halkaise chili ja poista siemenet. Paloittele karkeasti. Kuori ja paloittele inkivääri.
Pyöritä ainekset öljyssä ja laita uunipellille, peitä foliolla ja paahda noin tunnin ajan 200 asteisessa uunissa.



Poista kurpitsasta siemenet ja kaavi sisus pois kuoresta. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota kaikki ainekset öljyssä kattilassa. Lisää mukaan liemi ja hauduta miedolla lämmöllä noin puolituntia. Lisää lopuksi kerma, muskotti ja suola. Soseuta sauvasekottimella. Maistele, onko lisätarvetta suolalle tai muskotille. Nauti esim hyvän leivän kanssa.

Ohjeen olen löytänyt Hesarin "Luodut toisilleen" ohjesarjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti