Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

lauantai 2. helmikuuta 2013

Thaimaan matkan valmisteluita

Ensi keskiviikkona alkaa loma ja pääsemme lähtemään Thaimaan Krabille. Nyt viikonloppuna olen aloittanut jo matkavalmistelut ja käynyt apteekista hankkimassa tarvittavat maitohappobakteerit ym. matkalla mahdollisesti tarvittavat lääkkeet.

Olen viime vuonna Thaimaan matkan jälkeen kirjoittanut itselleni "kirjeen", jonka mukaan olen nyt osannut ostaa tarvittavan määrän aurinkorasvoja. Viime vuonna jouduimme hankkimaan Suomesta vietyjen rasvojen lisäksi  vielä yhden 20 kertoimisen aurinkorasvan viimeisille päiville. Ja sehän ei ollut lainkaan helppoa. Lähikaupasta löytyi kyllä aurinkorasvoja ja -öljyjä. Osassa oli jopa reilusti kertoimia, mutta suurin osa näistä oli valkaisevia aurinkorasvoja, tarkoitettu paikallisille rusketusta kammoksuville thaimaalaisille. Löysimme kuitenkin yhden Nivean 20 kertoimisen rasvan pienen pienessä pullossa, alle 100 g ja hintaa sillä oli ihan reilusti.

Joten tästä viisastuneena aurinkorasvoja pakataan reilusti matkaan mukaan. Tämä määrä on siis kolmelle hengelle, tuntuu melkoiselta, mutta me emme halua palaa!




Biotherm, suojakerroin 50 on uusi tuttavuus. Voiteen tuoksu on aivan ihanan raikas, varmaan kaikki paikalliset hyönteisetkin tykkäävät... Tämä on siis tarkoitettu ensimmäisille päiville.

Widmerin All Day voiteet ovat tuttuja ja todella laadukkaita. Niitä ei tosiaankaan tarvitse lotrata lisää pitkin päivää, vaan aamulla kun kunnolla rasvan levittää, se kestää uinnit ja hikoilut. Acon suihke on uusi kokeilu, testataan, jos nuo Widmerin 30 kertoimiset eivät riitä. Viimeisille päiville on Widmer All Day 20 kertoimiset. Widmerin sekä Acon voiteita löytyy apteekeista. Auringon jälkeen voiteista olen tykästynyt Nivean  After Sun voiteisiin.

Aurinkokapseleiden käytön olemme jo aloittaneet reilu viikko ennen matkaa. Itse ainakin uskon, että aurinkokapselit valmistavat ihoa auringolle, eikä iho pala niin herkästi.

Viime reissusta on rahaa jäänyt noin 50 euron edestä, joten rahaa vaihdamme vasta paikan päällä. Yhden ylimääräisen puhelimen otamme mukaan ja siihen hommaamme thai-prepaid kortin, näin samaan aikaan Thaimaassa olevien tuttavien kanssa on hiukan halvempaa (varmaan aika paljonkin halvempaa) sopia tapaamisia ym. muuta. Viime vuotinen prepaid-kortti on jossain, siinäkin on vielä mahdollisesti puheaikaa.

Helmikuu on aivan loistava aika viettää pari viikkoa lämpimässä, kun palaamme on melkein jo maaliskuu ja silloinhan alkaa olla jo kevättä ilmassa!

Yritän kovasti matkan aikana kirjoittaa blogia, olen tosin etukäteen kuullut, että huoneissa olevat nettiyhteydet ovat todella hitaat, joten katsotaan miten kirjoittelu ja kuvien siirtäminen onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti