Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Safkaa keittokirja

Ostin eilen Suomalaisesta Kirjakaupasta Safkaa keittokirjan. Kirja oli jo Hullujen Päivien ostoslistalla, mutta Suomalaisesta sain sen vielä pari euroa halvemmalla, niin tottahan toki se lähti sieltä mukaani.

Kirja on aivan ihana. Olen sen jo kertaalleen lukenut läpi (niin, niin Prinsessakin ihmetteli miten keittokirjaa voi lukea) kuola valuen ja silmät kiiluen suunnitellut, milloin teen ohjeista mitäkin.



Tästä kirjastahan se kuuluisa Avokadopasta on lähtenyt. Meilläkin on sitä jo useampaan kertaa tehty ja hyväksi ruoaksi havaittu.

Kirjan kuvat ovat aivan ihania, minusta on aivan ihana "lukea" kirjoja vain tuijottelemalla niiden kuvia.




Kaikki reseptit ovat sellaisia, ettei raaka-aineiden hankintaan tarvitse lähteä erikoiskauppoihin. Ohjeissa käytetään paljon tuoreita vihanneksia, yrttejä - kaikki kuitenkin löydettävissä lähimarketista tai vielä tuoreempana torilta.

Ohjeita lukiessani päätin pakata tämän kirjan kesälomaksi Nizzaan, meillä on siellä tuoreita vihanneksia ja yrttejä pursuava aamutori, aivan parvekkeen alla. Miltä kuulostaisi itsetehty Gazpacho ja tuore Endiivisalaatti, leipomosta haetun rapsakan patongin kera, parvekkeella kuuman auringon alla? Ehkä lasillinen kylmää provencelaista rosee-viiniä seuranaan...

Alkukirjoituksessa kirjoittajat (Alexander ja Hanna Gullichsen) toivovat, että "reseptiikkaa on toivon mukaan helppo seurata, niin että luettuasi ohjeen olet jo kokkaillut kyseisen annoksen mielessäsi". Tämä pitää paikkansa ja tämä ehkä kertoo, mitä tarkoittaa keittokirjan lukeminen.

Ohjeet on huumorilla kirjoitettu ja siitä lisäpisteet, paljon mukavampi on lukea tällaista tekstiä, esim."kyttää kärppänä uunin vieressä" kuin esim. "valvo kohokasta paistumisen aikana".

Suosittelen ehdottomasti hankkimaan tämän kirjan, jos ruoka ja sen laittaminen on lähellä sydäntäsi ja pidät selkeästä raaka-aineita kunnioittavasta ruoasta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti