Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

maanantai 5. elokuuta 2013

Mansikkainen halloumijuustosalaatti


Tätä herkullista, kesäistä salaattia on pakko tehdä muutamia kertoja kesässä. Se on koko perheen suosikkisalaatti. Jos salaatti syödään yksinään lounaana tai päivällisenä broilerinsuikaleet tuovat ruokaisuutta, jos salaatti nautitaan esim. grilliruoan lisukkeena, ne voi hyvin jättää pois.

Rapeaa jäävuorisalaattia
1/2 verkkomeloni
250g kirsikkatomaatteja
400 g broilerisuikaleita
mansikoita
halloumijuustoa
kurpitsansiemeniä tai esim. salaattisiemensekoitusta

3 rkl balsamicoetikkaa
2 - 3 rkl oliiviöljyä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Ruskista broilerinsuikaleet, voit ripsaista suolaa hyvin kevyesti. Valmista kastike yhdistämällä etikka, öljy, ripaus suolaa ja sokeria. Mustapippuria (myllystä) kevyesti mukaan. Revi salaatinlehdet laakean astian pohjalle. Lohko melonit ja lisää ne salaattipohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. Lisää hiukan jäähtyneet broilerinsuikaleet. Viipaloi halloumijuusto ja paista nopeasti paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Lisää juustoviipaleet salaatin päälle. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Lisää mansikat puolitettuina tai viipaleina salaattiin ja lopuksi paahtuneet siemenet. Liruttele kastike koko komeuden päälle ja nauti hyvän leivän kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti