Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustokeitto


Teen usein tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja valmistus vaihtelee aina hiukan. Tällä kertaa onnistui niin hyvin, että on pakko jakaa tämä ohje eteenpäin. Tomaatti-vuohenjuustokeitto maistuu usein myös sellaisille, jotka muuten eivät oikein vuohenjuustosta välitä eli kannattaa kokeilla!

noin 1 kg tomaatteja (mielellään kypsiä)
2-3 dl vettä
kanaliemikuutio
tomaattimurskatölkki

100 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
Provancen yrttisekoitusta (esim. basilika pelkästään riittää varmasti mainiosti)
mustapippuria rouheena

Keitellään hiljalleen noin 20 minuuttia, jonka jälkeen surautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisätään vuohenjuustoa noin 100g. Vuohenjuusto saisi mielellään olla "kuoretonta". Itse käytän usein 2 x 6 palan ranskalaista vuohenjuustopakkausta (President, 12 Petits Chèvres Doux) ja tästä puolet. Vuohenjuuston annetaan sulaa keittoon. Lisätään aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Maistellaan ja lisätään yrttimaustetta ja pippuria maun mukaan. Tarvittaessa myös ehkä hivenen suolaa.

Nautitaan hyvän tuoreen leivän kera. Bon Appetit!






Kommentit ovat erittäin tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti