Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kellastuneen lipaston elvytys

Eteisessämme oleva lipasto on hankittu Ikeasta yli 14 vuotta sitten tyttärelle hoitopöydäksi. Nyt lipasto on kellastunut ja pistää ikävästi silmään eteisessä.
Päätin kuultolakata lipaston vaaleaksi. Ostin Unica Superia, joka on uretaanialkydilakka (puoli himmeä). Lakka sävytettiin värillä 3466 Tuomenkukka EP/2 (Tikkurilan Kuultavat sisävärit 2012 värikartta).


Kuvassa lipasto on esikäsiteltynä, pyyhittynä Solmasterilla ja kevysti hiottuna. Hiemapölyn imuroin huolellisesti ja pyyhin vielä ennen lakkauksen aloittamista koko kalusteen lakkabensiinillä.
 Minulla on tarkoituksena myös käsitellä vieressä näkyvät mäntyportaat, jotka ovat myös hyvin kellastuneet. Testaan tätä samaa lakkaa portaisiin ja sitten päätän, tuleeko meidän portaista kuultovalkoiset vai maalaanko ne kuitenkin kokonaan jollakin valkoisen sävyllä.

Ensimmäinen kerros Unica Superia näytti ihan hyvältä, annoin sen kuivua vuorokauden ennen toisen kerroksen maalaamista. Toinen kerros tuotti yllätyksen, kuutolakka näytti todella laikukkaalta ja täpläiseltä. Soittelin Tikkurilan maalilinjalle ja kaveri kertoi, että lakassa olevat himmennysaineet olisivat nousseet pintaan. Päätin maalata lipaston kaapista löytyneellä valkoisella Tikkurilan kalustemaalilla. Maalasin kahteen kertaan.


Säteilevä lipasto valmiina.
  Lopputulokseen olen tyytyväinen, ruma oranssi lipasto muuttui paljon arvokkaamman näköiseksi. Vetimet ostin K-raudasta. 2  kpl 6.95 €.




Portaat päätin myös maalata, enkä enää suunnitele kuultolakkausta niille.


Kaikenlaiset kommentit ja kysymykset ilahduttavat kirjoittajaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti