Ruokaa...sisustusta...matkailua - niistä on tämä blogi tehty!

lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulumuistikirja

Jälleen selaan vimman vallassa reseptipinojani ja etsin sinappisilakoiden, graavisiian ja lanttulaatikon ohjeita.
Viikko pari sitten mietin pääni puhki, mitä lahjoitin viime ja edellisenä vuonna työkavereille. Mietin ja ihmettelen, millaiset joulukoristeet olivat viime vuonna, missä se ja se juttu onkaan? Oliko ikkunalaudalla kynttelikkö vai roikkuvat valot???

Nyt päätin, että perustan joulumuistikirjan. Muistikirjaan kerään kaikki perinneruokaohjeet, joita on PAKKO tehdä joka vuosi. Laitan myös ylös, milloin kannattaa tehdä kalat, ettei joka vuosi tarvitse jututtaa kalakauppiasta joka jutusta. Minun muistini on ainakin niin lyhyt, että tammikuussa olen jo takuuvarmasti unohtanut kaiken ja ajatukset on suunnattu jo kohti kevättä.

Ja siinä se on, musta vahakantinen vihko tuunattuna - Joulukirja!




Nyt ylös on kirjoitettu korttien saajien osoitteet, keille lähti tänä vuonna kortit ja millainen oli vuoden 2012 kortti.

Ruokaohjeita kirjoittelen tässä ruokien teon ohessa.

Ensi vuonna joulun rakentaminen on helpompaa, kun etsimiseen ja muistelemiseen ei kulu enää tolkuton aika.




Huomenna on ohjelmassa punajuurisalaatin, sienisalaatin, lanttulaatikon ja Sacherkakun tekoa. Tänään on kotikalja pullotettu, sinappi- ja kaprissilakat laitettu maustumaan sekä graavisiika suolattu. Joulukuusi koristellaan huomenna. Pallot ovat jo valmiina koristelua varten.

Rentoja valmisteluita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti